Op 8 januari bracht Evert de Bruine Gemeentebelangen Neder-Betuwe een bezoek aan het verwerkingscentrum van Actie4Kids in Ochten. 

Na een hartelijk welkom werd ik rondgeleid door Lobke van Veenendaal. De route liep langs de bijna 7000 schoenendozen, zeepjes, tandenborstels, tandpasta, speeltjes, kleurpotloden, pennen, schriften, tennisballen, zonnebrillen, portemonnees enz , te veel om op te noemen. Al die dozen worden stuk voor stuk gecontroleerd op inhoud, want geen enkel kind mag wat tekort komen! 

Dit alles word uitgevoerd door tientallen vrijwilligers die dit al tientallen jaren verzorgen. Wat een ijver en liefde stralen deze mensen uit om dit voor kinderen te verzorgen die het hard nodig hebben. Diep respect voor jullie die soms van s ‘morgens acht tot s ‘avonds tien hard werken om alles gereed te krijgen voor verzending.

Fantastisch om te zien was ook hoeveel bedrijven uit de Neder-Betuwe en daarbuiten willen meewerken om dit alles te realiseren, door producten kosteloos beschikbaar te stellen die kinderen goed kunnen gebruiken. 

Toch zijn er ook zorgen of dit project hier in de toekomst kan worden behouden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de oude Aldi maar een keer gebruikt kunnen worden, dus men is hard op zoek naar een nieuwe plek.

Weet u iets wat zou kunnen voldoen, neem dan contact op met Arie en Conny de Wit Mob.06-29602572

Wilt u ook meehelpen, kijk dan op de facebookpagina van Verwerkingscentrum Kesteren Actie4kids schoenendoos. Stuur via die pagina een bericht of bel bovenstaande telefoonnummer. 

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het enthousiasme ontvangst en voor jullie harde werk voor de kinderen.

Namens Gemeentebelangen Neder-Betuwe