Kom as donderdag 2 maart naar het gemeentehuis

en praat mee over de toekomst van de bibliotheken.

Gemeentebelangen was het vanaf het begin af aan niet eens met de voorgestelde bezuinigingen van € 200.000 op bibliotheekwerk.

VVD, CDA en SGP kwamen in 2015 met 2 moties naar de raad om tot een grove bezuiniging van € 200.000,- te komen binnen het bibliotheekwerk.

Dit zorgde voor enorm veel ophef in de Neder Betuwe.

Onze burgers kwamen in actie. Handtekeningen werden verzameld, de burgers kwamen in verzet tegen de wensen van deze politieke partijen, de VVD, CDA, SGP.

Onze burgers willen dat de bibliotheken blijven zoals ze zijn.

Er volgde een lange tijd van onderzoek en wat schetst onze verbazing?

Het college is na al het onderzoek dat gedaan is tot de conclusie gekomen dat Bibliotheek Rivierenland een goed geoliede machine is, die goed draait en een hoge kwaliteit heeft.

Het advies van het college B&W luidt als volgt:

Het college adviseert scenario 1, waardoor er een besparing komt van maar liefst € 9745,-.

Nu vragen wij ons werkelijk af.

Wat zijn de totale kosten die voor dit onderzoek zijn uitgegeven?

Hadden we dit niet beter anders in kunnen zetten.

Dit noemen wij verspilling van gemeenschapsgeld.

Het wordt hoog tijd voor ander beleid.

Zorg voor verandering en ga komende gemeenteraadsverkiezingen in Maart 2018 naar de stembus.

U heeft weldegelijk invloed op het beleid dat door onze gemeenteraad wordt uitgevoerd.

Zonder uw stem kunnen wij dit soort moties niet tegenhouden, dat frustreert.

Want wij weten dat u het ook graag anders zou willen zien.

Maak Gemeentebelangen groter, zodat wij meer zeggenschap krijgen in onze mooie gemeente Neder-Betuwe.