Ik ben Anke Groeneveld, 45 jaar oud en woonachtig in Opheusden. Ik heb een gezin met drie opgroeiende pubers, twee jongens en een meisje. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige in de wijk in de gemeente Over-Betuwe.

Ik ben met de fractie Gemeentebelangen in aanraking gekomen toen Rudine mij aansprak en vroeg of niet eens langs wilde komen voor een oriëntatie op het werk bij een politieke partij. Tot die tijd had ik daar nog nooit zelfs maar over nagedacht maar ik dacht  `waarom ook niet?` Vanaf de eerste kennismaking ben ik `besmet`. Door mijn werk in de zorg loop ik natuurlijk regelmatig aan tegen problemen die voortvloeien uit de kanteling binnen het sociale domein. Juist daarom vond ik het goed om me aan te sluiten en mijn bijdrage te kunnen leveren aan het op orde krijgen van dat sociale domein. Intussen ben ik er achter dat er nog veel meer interessante onderwerpen spelen binnen de gemeente waar wij als Gemeentebelangen ons stempel op kunnen drukken!

Alles bij elkaar een goede reden om actief te zijn en te blijven binnen de partij. Mocht u meer van mij willen weten dan sta ik altijd open voor vragen!

Anke Groeneveld

Mijn naam is Lucia Roelofsen, 45 jaar oud en woon in Kesteren.

Ik heb één dochter, uit een eerder huwelijk. Mijn eerste man is in 2005 overleden aan de gevolgen van kanker. Ongeveer vijf jaar geleden is er weer een nieuwe liefde in mijn leven gekomen, waar ik heel gelukkig mee ben en samen vormen we een (h)echt gezin.

Na het overlijden van mijn partner heb ik een paar studies gevolgd. Een 4 jarige HBO opleiding tot Psychosociaal werk en Budgetcoaching. Investeren in mijn eigen toekomst! Na het behalen van mijn diploma’s, lukte het helaas niet om een passende baan te vinden. Stil zitten en niks doen, past niet bij mij. Zo is het idee ontstaan om een eigen praktijk voor psychosociale therapie en budgetcoaching op te zetten. Praktijk Geloof in jezelf.

Een belangrijke drijfveer is dat ik graag een ander wil helpen. Mensen die door bepaalde gebeurtenissen niet in staat zijn om hun leven weer op de rit te krijgen. Net dat duwtje in de rug geven om weer verder te kunnen.

Naast deze bezigheid ben ik algemeen bestuurslid bij de Stichting Welzijnsactiviteiten Neder Betuwe (SWAN), overblijfmedewerkster op de Rehoboth school in Ochten en sinds november 2015 burgerraadslid bij Gemeente Belangen.

De afgelopen jaren, de crisis, de kantelingen in de zorg en de wens van de gemeenschap om naar een participerende maatschappij te gaan, heeft ertoe geleidt dat mijn interesse in de politiek steeds groter werd. Aan de zijlijn zie ik dat de druk op vrijwilligers en mantelzorgers groter wordt.

Daarnaast zie je dat meer en meer mensen hun baan verliezen. Betaalde banen worden vervangen door vrijwilligers. Voor ondernemers wordt het steeds lastiger om personeel een vaste baan aan te bieden. Een gevaar is dat er straks heel veel mensen in de bijstand komen, wat de maatschappij uiteindelijk ook veel geld gaat kosten. Deze ontwikkelingen vind ik nogal zorgwekkend en wil me hier graag voor inzetten.

Mijn keuze om mezelf aan te sluiten bij Gemeente-Belangen Neder Betuwe, is dat deze partij zich echt in wil zetten voor alle inwoners van deze gemeente. Na een aantal ontmoetingen en gesprekken met de fractie-leden van Gemeente-Belangen, werd ik toegelaten als burgerraadslid. Dit zie ik als een grote uitdaging en hoop iets te kunnen betekenen voor de inwoners van deze gemeente.

Cor Drost

30 januari 1952 geboren in Rhenen.

9 januari 1976 getrouwd met Lenie van Walsem.

Twee zonen Robin en Sander Drost.

Kleindochter Isabel Zöe Drost.

In 1976 komen wonen in Opheusden. Door onze twee zonen terecht gekomen bij toenmalige V.V. Opheusden, diverse functies gehad bij deze voetbalvereniging van leider tot bestuurslid. Bijgedragen aan de fusie van toentertijd de twee voetbalvereniging in Opheusden. Momenteel interim vice- voorzitter van s.v. DFS Opheusden. In augustus 2015 na een 40 jarige loopbaan bij Friesland Campina gebruikt gemaakt van de prepensioen regeling van FC. Doelstelling van deze prepensioen regeling voor mij was om nog veel meer leuke dingen te gaan doen! Eén van deze leuke dingen was om in de gemeente politiek te gaan, ik heb gekozen voor Gemeente Belangen, mede ook door de benadering van een fractielid, maar ook zeer  zeker de speerpunten van Gemeente Belangen die mij aanspreken. Gemeente Belangen heeft een diversiteit betreft fractieleden, sinds kort draag ik als Burgerraadslid en lid steunfractie hier een steentje aan bij!